Varmepumpe - billig og miljøvenlig varme i dit hjem

Varmepumpe – billig og miljøvenlig varme i dit hjem

juli 18, 2019

Skal dit gamle oliefyr skiftes ud – eller leder du efter alternativer til dine uddaterede og ineffektive elektriske radiatorer? Så kan du med stor fordel tjekke de nye, moderne varmepumper.

En varmepumpe er pt den mest miljøvenlige og billige opvarmningsmetode på det danske marked. Skifter du dine elradiatorer eller dit udtjente olie- gas- eller pille fyr ud med en varmepumpe, får du op til fem gange bedre udnyttelse af den tilførte energi. Dette betyder mere varme med et væsentligt lavere energi forbrug. Og det kan mærkes på din varmeregning.

Spar penge med en billig varmepumpe

Faktisk kan du regne med at skære mellem 60 og 80 procent af dine årlige udgifter til opvarmning af boligen. Skifter du for eksempel fyret ud med en luft til vand varmepumpe, som på effektiv vis opvarmer din bolig, kan du se frem til en kæmpe besparelse – og et væsentligt højere niveau af drift sikkerhed. Hvor dit gamle oliefyr ofte skulle repareres og renses, vil en luft til vand varmepumpe overhovedet ikke kræve samme grad af vedligeholdelse. Og samtidig er en luft til vand varmepumpe meget mere energi effektiv end et slidt fyr, som på sine ældre dage typisk vil miste en stor del af sin yde evne.

Elektriske radiatorer er notorisk dyre i drift, og måden, hvorpå de opvarmer et rum, er temmelig ineffektiv og upraktisk. Med en luft til luft varmepumpe får du stedet en langt bedre fordeling af varmen, og en meget højere effektivitet. Samtidig sørger en luft til luft varmepumpe for at rense den cirkulerede luft og holde luft fugtigheden på et stabilt niveau. På den måde slipper du for at lufte ud så ofte som hvis du stadig har på de gamle elovne – og du lukke således mindre varme ud.

Du kan finde et stort udvalg af varmepumper på gramenergi.dk