Opfrisk dit gamle trægulv

28 March 2019
Mette Nikolajsen

editorial

Forestil dig en gang eller et andet rum i huset, som hver dag utallige gange blive rendt rundt i af utallige trin. Forestil dig herefter, at gulvet i dette rum er af træ. 

Der er ikke noget at sige til, at gulvene i vores hjem efter noget tid kan synes både slidte og triste at se på. Men fortvivl ej, for det kan der nemt gøres noget ved. Ved at få udført en professionel gulvafslibning kan du hurtigt få dit gamle og slidte trægulv til at fremstå som et funklende nyt gulv. Ved at overlade gulvafslibningen til et professionelt firma, er du helt sikker på, at du vil opnå det allerbedste resultat. 

Hvorfor vælge en gulvafslibning? 

Der kan være mange grunde til, at man vælger at ty til en afslibning af sit gamle trægulv. I langt de fleste tilfælde drejer det sig ganske enkelt om, at man blot ønsker en opfriskning af sit gamle trægulv – derved er en gulvafhøvling sjældent nødvendig. 

Når man afsliber et gulv, så benyttes der en afslibningsmaskine. Denne maskine har noget sandpapir i front, som vil slibe det øverste lag af gulvet. Dette betyder altså, at der blot tages cirka 1 mm mm. af gulvet. Dette er til forskel fra en afhøvling, hvor der normalvis tages helt 3-4 mm af gulvet. En afslibning af gulvet er en metode, der bruges til langt de fleste gamle trægulve. Hvis du derimod ønsker en mere dybdegående behandling af dit gamle trægulv, kan du undersøge mulighederne for, om det kan lade sig gøre med en gulvafhøvling. 

Efter en gulvafslibning anbefales det, at man udfører en efterbehandling af gulvet. Efterbehandlingen af gulvet kan udføres med flere forskellige behandlingsmidler såsom voks, lud eller hvid lud, olie samt lak. Denne efterbehandling er vigtig, da man gør trægulvet langt mere modstandsdygtig overfor slid og smuds.

More articles