Nye døre kan ses på varmeregningen

30 April 2022
Lotte Hindsberg

Har du en al for høj varmeregning og synes du, at det trækker lige lovlig meget, så du bliver nød til at have flere par sokker på om vinteren for ikke at fryse bør du overveje at få undersøgt om dine døre og vinduer bør udskiftet. Hvis dine døre og vinduer ikke er i god stand og isoleret, har det betydning for hvor varm din bolig er og derfor også din varmeregning. Du kan se flere eksempler på nye døre hos Klarfönster.

Når dine døre og vinduer er udskiftet, vil du kunne se det på din varmeregning, da det er nemmere at varme boligen op. Du skal dog huske at du skal lufte ud flere gange om dagen. Årsagen til dette er at jo bedre din bolig er isoleret, jo svære er det for luften at blive udskiftet. Bliver luften ikke udskiftet vil der komme fugt og skimmelsvamp. Du skal som minimum have gennemtræk to gange om dagen i 5-10 min.  

Ytterdörrar

Vend dine døre og få mere plads

Når du har besluttet dig for at få nye yderdøre bør du overveje om du skal vende dørene. I Danmark vender vores døre ofte ind af, men i Sverige og Norge vender de ud af. Fordelen ved dine døre vender ud af, er at du får mere plads indendørs. Det er især en fordel, hvis du har en lille entre eller stue. 

Husk at du skal undersøge om døren kan åbne ud af, uden at de rammer taget og tagrenden. Det er også vigtigt at sikre dig at den åbner ud fra den rigtige side. Men det menes, at den skal åbne op i den side, hvor stikkontakten sidder. Hvis ikke skal du ind og lukke døren i mørket, før du kan få tændt lyset. Din tømrer kan råde og vejlede dig.

More articles