Når en Opel kører på film og i virkeligheden

Når en Opel kører på film og i virkeligheden

december 18, 2019
in opel

Man bruger mange forskellige typer af biler i film, og nogle gange er dette bevidst, fordi man gerne vil vise en variation af mange bilmærker; andre gange er man ligeglad med den slags og skal bare bruge dem som transportmidler og rekvisitter.

Men et mærke som Opel kan gå ind og betale sponsorat for, at man bruger lige deres bilmærke og gerne med fremhævelse af deres logo og uden at sætte dem i et negativt lys.

Dog er det jo stadigvæk fiktion, så om man bruger en Opel, flere af slagsen eller bare en anden type af bil, så oplever man tit, at der forekommer flere fejl ved disse biler, som man ikke vil kunne gøre med dem i virkeligheden.

Dette emne belyser vi lige en anelse i denne artikel.

Det skal ikke så meget handle om, at folk i film kan køre umanerligt vildt uden at komme til skade, for det er selvfølgelig overdrevent; og så er der de situationer, hvor tingene falder så uheldigt eller heldigt ud, at sandsynligheden for, at det sker, kun kan ske på – netop – film.

Men bemærk blandt andet, hvis en bil eksploderer, så sker det ofte fra bagagerummet, også selvom der ikke ligger sprængstof deromme eller det er en model af en Opel eller anden bil, der har motoren deromme.

Hvorfor skulle den eksplosion opstå dér? Og nogle gange opstår den endda, før bilen har ramt noget.

Nogle gange filmer man også bilscener ved at have et karosseri af en bil med en bagskærm, som man kan filme i et filmstudie, så man ikke skal ud på vejene for at filmen den slags.

De scener er blevet endnu mere overbevisende gennem tiden, men læg nogle gange mærke til, at kørslen ikke stemmer overens med, hvad det er, man ser, chaufføren laver.

Kan du komme på andre fejl med Opel og andre biler i film?