Man skal lige spotte døren på forhånd af en god grund

27 June 2022
Anders Lundtang Hansen

Der er de gange, hvor man er så heldig, at man skal gennem en dør, og man har mange ting i armene, så det er svært at åbne den, om den så skal åbnes den ene eller den anden vej, men så bliver den helt heldigt åbnet for en på den anden side!

Men andre gange kan man være uheldig med døre, om man er på vej hen til en, eller man står tæt ved den: At der er nogen, som der lige smækker døren hurtigt op, og den så rammer en.

Selv hvis døren ikke bliver åbnet hurtigt, så kan dens dørhåndtag slå ind i en; så der skal ikke meget kraft til, før det gør ondt, at man får smækket sådan en dør op i sig.

Derfor bør man lige holde øje med sådan en dør, når man er på vej hen til den, eller man befinder sig i nærheden af en – specielt med ryggen til.

døre

Hjælp hinanden ved døren

Dog kan man så også sige, at det jo ikke hver gang er ens eget ansvar, at den dør ikke rammer en, selvom det er smart, at man gør sig sine forholdsregler.

Det bør også være den eller dem, som der kommer gennem døren, der åbner den langsomt i det omfang, som det er muligt.

Hvis man kan se, at man har armene fulde af ting og derfor er nødt til at sparke døren op, så er det næsten bedre at kalde på en, der kan åbne døren for en – så sparker man ikke døren op i nogen, og man kommer helskindet gennem døren uden problemer.

Generelt skal man gøre det til en huskeregel for sig selv, at man lige åbner døren forsigtigt og kigger om på den anden side, inden man begynder at åbne den helt, så man kan se, hvad man åbner op til.

More articles