Lad en boligadvokat opdatere og tinglyse dit skøde

Lad en boligadvokat opdatere og tinglyse dit skøde

april 14, 2020

Når du overtager et hus eller en lejlighed, hvad end dette sker ved et køb, eller om du arver ejendommen eller overtager den i forbindelse med skilsmisse eller samlivs ophør, skal skødet ændres og tinglyses på ny. Dette er en vigtig procedure, som det kan koste dig dyrt at glemme.

Hvorfor er det vigtigt at opdatere et skøde?

Måske tænker du ikke noget særligt om boligens skøde, når først du har skrevet under på købsaftalen eller på overdragelses papirerne og har fået nøglerne i hånden. I denne situation har du nok travlt med at få arrangeret indflytningen, så du kan komme i gang med at gøre din nye bolig til et hjem.

Men faktisk er det ret vigtigt at få opdateret skødet, således at de oplysninger, som fremgår heraf, er retvisende og aktuelle. Skødet tilhørende din nye bolig er nemlig din eneste officielle dokumentation for dit retmæssige ejerskab over huset eller lejligheden.

Et skøde får status af officielt dokument gennem en procedure, som kaldes tinglysning. Her optages skødet i det, der i dag kaldes tinglysnings registret, og i gamle dage kaldtes Tingbogen – en officiel og offentligt tilgængelig database, som indeholder oplysninger om ejerforhold gældende for alle boliger i Danmark.

Skødet fungerer således som informations kilde for eksempelvis ejendomsmæglere og låneudbydere, som til hver en tid kan slå en boligs aktuelle ejerforhold op i tinglysnings registeret, hvor skødet er tilgængeligt. Er skødet således ikke opdateret med dine oplysninger, vil forrige ejer kunne optage lån med sikkerhed i huset eller i lejligheden – eller måske endda, hvis han eller hun er rigtig fræk – sælge boligen endnu en gang og på den måde score dobbelt fortjeneste.

Få en boligadvokat til at hjælpe dig med skødet

Hvis du vil være helt sikker på at dit skøde er korrekt opstillet og tinglyst efter alle gældende forskrifter, kan du overlade opgaven til en dygtig boligadvokat – læs mere på https://eboligadvokat.dk/