Hvornår er tiden moden til et nyt stråtag?

09 februar 2021
Anders Lundtang Hansen

Der kan være en del grunde til, at man gerne vil have lagt sig et nyt stråtag, og for at vi lige gør det lidt mere konkret, så tager vi i denne artikel udgangspunkt i, at man leder efter nyt stråtag i Søndervig til ens bolig.

Det er jo også noget af det, som man skal tænke på: hvor skal man købe det fra, og hvad kan det komme til at koste?

Det skal jo gerne lægges af en professionel tækkemand og måske flere af slagsen, så det kommer til at se pænt ud. Det er ikke bare noget, som man selv kan gøre.

Men først og fremmest er det jo noget med at kigge på, hvorfor man egentlig vil have sådan et stråtag.

Det kan jo blandt andet være, fordi man har overtaget en gammel gård, som virkelig ikke er pænt vedligeholdt, så det er tydeligt, at gården trænger til et nyt stråtag.

Få lagt et pænt stråtag

Denne gård har måske fået lagt et moderne tag tidligere, efter det havde stråtag til at starte med, så nu vil man gerne gøre det mere autentisk ved at give det en overhaling, hvor det får lagt et nyt stråtag, så det kan ligne sit gamle jeg igen.

Men måske har man endda en bolig, som der aldrig har haft et stråtag, og så mener man, at det kunne komme til at se flot ud på ens hjem.

Her skal man så lige være klar over, at det langt fra er alle bygninger, man kan lægge et stråtag på, og det er slet ikke sikkert, at det kommer til at se pænt ud – og det er surt at finde ud af, når man først har lagt det.

Det tidligere stråtag kan være brændt af, så man gerne vil have et nyt, men hvis nu det meste af bygningen er ødelagt af branden, så skal man måske ordne en hel del andet først.

Flere Nyheder