Broccolisalat som et sundt alternativ – med et fif

17 April 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi ved det godt, det får måske ikke ligefrem dine tænder til at løbe i vand, når vi skriver noget om “broccolisalat”.

Du siger måske ligefrem: “Det er meget fint,” og følger op med et spørgsmål som: “Men hvor er hovedretten?”

De færreste mennesker kunne nemlig forestille sig, at en salat i sig selv kan være et hovedmåltid. Det hører måske lidt en gammeldags opfattelse til, omend den er så fastgroet, at den stadig er gængs opfattelse for mange mennesker.

Man kan godt spise en broccolisalat på farten – til nøds – men at have den som hovedmåltidet med måske kun en tynd dressing som supplement eller lidt brød, det er der ikke mange mennesker – yngre som ældre – der kunne forestille sig, at man kan.

Det kan ofte hænge sammen med, at langt de fleste mennesker netop har fået serveret en broccolisalat som supplement til en hovedret, og så er der måske ikke gjort så meget ud af det, som man ellers sagtens kan gøre.

Og det er netop det, som vi vil komme med forslag til i den sidste del af denne artikel, så du kan få lidt inspiration til, hvordan en broccolisalat netop kan skille sig ud som avec og blive til hovedmåltidet.

En broccolisalat behøver nemlig ikke bare at bestå af broccoli og lidt andre grøntsager dertil. Man kan sagtens proppe flere grøntsager i samt krydderier.

Men her kommer det, der nok tiltaler og vækker flere folks opmærksomhed: Hvad med lidt bacontern eller hele baconstykker i?

Har du prøvet med lidt pasta i også og en lidt tyk dressing dertil?

Pludselig fremstå en broccolisalat ikke så kedelig, og det smarte er, at salaten – afhængigt af, hvor meget du spiser – ikke er fedende, og så giver den en god mæthedsfornemmelse, der ikke beror på tomme kalorier.

Salaten her er ikke en fasttømret ret, der er svær at variere – du kan gøre meget spændende med en broccolisalat!

More articles