Bevar dit gamle trægulv med en forskønnende gulvafslibning

17 maj 2020
Astrid Pedersen

Er din bolig udstyret med det, der benævnes et originalt trægulv? Så hører du til de heldige – af flere årsager.

Først og fremmest holder originale trægulve typisk en utroligt høj kvalitet. Et originalt trægulv er et gulv som er anlagt samtidig med at bygningen blev opført. I gamle dage var det standard at man udelukkende anvendte træværk som gulvbelægning i forbindelse med nyopførelser. Dengang fandtes der ikke så mange alternativer – og da gulvene skulle holde i mange år, anvendtes der fortrinsvis massivt træ af en god og solid kvalitet.

Den dag i dag findes der billigere alternativer til trægulve, for eksempel klik parket gulve i syntetisk laminat, vinyl gulve eller linoleum. En bygherre vil typisk vælge et af disse alternativer ved nybyggeri. Og derfor er de færreste nybyggede huse og nyopførte lejligheder forsynet med et lækkert trægulv.

Pas godt på dit originale trægulv – det betaler sig

Originale trægulve er således i høj kurs på boligmarkedet. Dette betyder, at trægulvet i dit hus eller i din lejlighed godt kan vise sig at være et stort aktiv for boligen – selvfølgelig forudsat at træværket er sundt og intakt, og at gulvet som helhed fremstår smukt og velplejet. Derfor er det altid en rigtig god idé at passe godt på trægulvet. Det kan godt være, at du er træt af at se på – og betræde – et slidt trægulv med alt hvad dette indebærer af ridser, skrammer, misfarvninger, slidspor og måske endda irriterende splinter.

Men før du skifter gulvet ud bør du overveje, om ikke det kan blive flot igen med en gulvafslibning. En gulvafslibning er langt billigere end et nyt trægulv i tilsvarende kvalitet. Og er trægulvet ellers i ok stand, set bort fra de overfladiske skønhedspletter, er det synd og skam at erstatte det med en anden gulvtype.

Du kan få et skarpt tilbud på en billig gulvafslibning på https://dbf-gulvservice.dk/ 

 

Flere Nyheder