Bestil jagtudstyr og beklædning i høj kvalitet

27 September 2022
admin

editorial

Jagt i Danmark er en populær sport. Der er mange forskellige typer af vildt at jage, og sæsonerne varierer alt efter hvilken type vildt der er tale om. For at være en succesfuld jæger i Danmark skal du være bekendt med vildtet og årstiderne.

Hvilke typer vildt kan jeg jage i DK?

Den mest almindelige type vildt i Danmark er hjortevildt. Der findes to hovedtyper af hjorte – kronhjorten og rådyret. Jagtsæsonen for kronhjorte starter i september og går til og med februar. Jagtsæsonen for rådyr starter i august og går til og med januar.

Andre typer vildt, der kan jages i Danmark, er bl.a. vildsvin, harer, kaniner og fasaner. Jagtsæsonen for vildsvin starter i november og løber til og med februar. Jagtsæsonen for harer starter i september og løber til og med januar.

Jagtsæsonen for kaniner starter i august og løber til og med januar. Jagtsæsonen for fasaner begynder i oktober og slutter i december.

jagtudstyr

Hvad skal jeg bruge for at gå på jagt?

For at kunne jage alle typer vildt i Danmark skal du have et gyldigt jagttegn. Du kan få et jagttegn i din lokale sportsforretning eller online på Danmarks Jægerforbunds websted. Du skal være mindst 18 år gammel for at få en licens i Danmark.

Når du går på jagt i Danmark, er det vigtigt at klæde sig passende på til vejrforholdene. I varmt vejr skal du bruge let tøj som f.eks. shorts og en t-shirt. I koldt vejr skal du bruge tungere tøj som lange bukser, en jakke, støvler og en hat. Det er også vigtigt at medbringe mad og vand samt en førstehjælpskasse.

Hvis du er nybegynder på jagt i Danmark, er det tilrådeligt at tage ud med en erfaren jæger, indtil du er fortrolig med vildtet og årstiderne. Med den rette forberedelse og viden kan jagt i Danmark være en sjov og givende oplevelse.

More articles