Babyudstyr er blandt andet en vigtig babyalarm

16 January 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvad er noget af det mest uundværlige udstyr, der skaber tryghed for relativt nybagte forældre og forældre med små børn?

Det er en babyalarm.

Vi lever i et ret så sikkert samfund i Danmark, hvor man stoler trygt på hinanden, og kidnapning af babyer er heldigvis noget, der hører de yderste sjældenheder til.

Og hvorfor beskriver vi så sådan noget sjældent som kidnapninger af afkom i en ung alder?

Jo, for trods de skiftende årstider herhjemme, så er det kutyme, at når forældre eller bare mødre besøger hinanden eller mødes på caféer, så er det tit, at man vælger at stille barnevognen med babyen eller babyerne udenfor.

De er godt pakket ind i fornuftigt tøj, og så agerer babyalarmen rednings-linjen mellem forælder og baby, når førstnævnte ønsker at være obs på barnets tarv imens, og barnet kan med et vræl eller det mindste piv komme i kontakt med forælderen.

Den slags ser man ikke i udlandet, hvor der for nogle år siden blandt andet var en historie om, at en dansk kvinde blev anholdt i udlandet for at have sat barnevognen udenfor. Det givne udland kendte ikke til de danske traditioner, men sagen blev heldigvis droppet.

Men babyalarmen er ikke bare en decideret rednings-linje, det er også kilden til almindelig tryghed, når man for eksempel vil parkere sin baby væk fra de steder, hvor der kunne være larm og forstyrrelser, når man ønsker, at barnet skal hvile sig eller decideret få lidt velfortjent søvn.

I gamle dage måtte man bare stole på ens moder- eller faderinstinkt til at regne ud, hvornår ens barn var vågnet, og hvornår man så skulle tjekke til barnet.

Det kunne medføre decideret utryghed og stress, men det fik babyalarmen gjort kål på, for når man køber en god babyalarm, kan man altid være sikker på, at der er etableret kontakt mellem forælder og baby.

More articles