Hvornår har væggene brug for opsætning af filt?

06 March 2020
Astrid Pedersen

editorial

Du kan vælge opsætning af filt, hvor pudset på dine vægge er revnet – måske som følge af at murstens væggen har sat sig. Det kan godt lade sig gøre at lappe revner i pudset, men ingen garanti for, at de ikke vil sål igennem malingen, hvis du vælger at male direkte derpå.

Ved opsætning af filt vil du opnå en glat og ensartet overflade, som er god at male, idet malingen binder godt til det porøse filt. Og skulle der opstå andre små revner som følge af senere sætnings skader, vil disse ikke slå igennem, idet filt til en vis grad kan holde sammen på pudset. På den måde slipper du for revner i dine nymalede vægge, når du vælger opsætning af filt som en del af malerarbejdet.

Er det svært at opsætte filt?

Det kræver et vist håndelag at sætte filt op, således at resultatet bliver helt glat og jævnt. Det er lidt med opsætning af filt som det er med tapetsering – det kræver præcision og tålmodighed, hvis ikke filtet skal krølle eller bule, eller samlingerne mellem filt banerne skal være synlige.

Derfor er det en rigtig god idé at overlade opgaven med opsætning af filt til en dygtig maler. En faglært håndværker med mange års erfaring har stærkere forudsætninger for at opnå et flot og gennem arbejdet resultat. Når først væggene er slebet glatte og fine og filtet sat op, er der basis for et stykke vel udført malerarbejde. Din maler tager sig selvfølgelig af hele opgaven fra start til slut, og du kan se frem til et langtids holdbart resultat som svarer til dine ønsker og drømme.

Hvem kan hjælpe mig med opsætning af filt?

Hvis du leder efter en dygtig maler, som kan hjælpe dig med opsætning af filt i forbindelse med malerarbejde, kan du finde ham eller hende på Malerkanonen.dk

More articles