Ret op på solskader med den rette creme

27 april 2021
Astrid Pedersen

Når sommeren melder sin ankomst med lange, varme dage og lune aftener, er det de fleste menneskers første indskydelse at kaste sig ud i solen med så lidt tøj på som overhovedet muligt. Solen har mange gode egenskaber når det handler om sundhed.

Først og fremmest er det solens lys som stimulerer hudens egen dannelse af det vigtige D vitamin. D vitamin menes at have indflydelse på knoglernes evne til at optage kalk og spiller muligvis også en rolle i forbindelse med udvikling af diabetes.

Der ud over er solens lys en vigtig faktor i forhold til vores generelle humør. Når vi optager sollys gennem hud og øjne aktiveres dannelsen af serotonin som grundlæggende gør os i bedre humør og samtidig giver en dybere og sundere nattesøvn idet en øget serotonin produktion samtidig betyder mere melatonin når vi skal sove. Men du skal alligevel passe på når du går ud i solen.

Hvis du ikke beskytter din hud risikerer du nemlig alvorlige forbrændinger som både er smertefulde og kan have langsigtede konsekvenser. For eksempel øger du risikoen for solskader i huden – og du kan udvikle farlig hudkræft. Og er din hud ikke vant til store mængder sol lys vil selv få minutters udsættelse kunne resultere i soleksem.

Findes der en creme mod soleksem?

Soleksem er en allergisk reaktion i huden som forårsages af kroppens immun respons på de kemiske forbindelser som dannes i huden når solens stråler rammer den. Det er således svært at behandle soleksem med topiske midler.

Det du kan gøre er at sørge for at huden får tilført de rette nærings stoffer som kan dulme svie og smerte, holde hudens øverste lag fugtmættet og samtidig hjælpe huden med at bygge sig selv op på ny. Og her kan du med fordel bruge Vitacreme B12.

Find Vitacreme B12 online på vitacreme.dk.

Flere Nyheder