Psykologhjælp til unge i Århus

05 januar 2021
Astrid Pedersen

Livet er ikke altid lige let – og da slet ikke når man er ung. Som voksen kan man støde på mange bump i vejen, som kan slå én ud af kurs, såvel i det arbejdsmæssige liv som i forbindelse med familietilværelsen og alle dens genvordigheder. Men man tænker måske ikke så meget over, at unge også kan have deres at slås med.

Forældre til børn og unge med ondt i livet har en tendens til at forbinde denne weltschmerz og eksistentielle sårbarhed med teenager hormoner og generel usikkerhed. Vi tænker for det meste at unge, som lever en beskyttet tilværelse i familiens trygge rammer ikke burde have noget at bekymre sig om.

Men her tager vi som oftest fejl. Et barn eller et ungt menneske, som endnu ikke har oparbejdet en voksen persons robusthed, vil have en øget sårbarhed og være mere udsat når det handler om at udvikle psykiske eller mentale lidelser.

Du bør i meget høj grad være opmærksom på dit barns adfærd og humør i hverdagen, og ikke bare affeje eksempelvis nedtrykthed og labilitet som teenager fnidder. Her kan det være en rigtig god idé at tage en snak med barnet eller den unge, og eventuelt få hjælp fra en dygtig psykolog.

Hvordan kan en psykolog hjælpe mit barn?

Måske tænker du at psykologhjælp er lige i overkanten. Men faktisk kan det vise sig at være en rigtig god hjælp til den unge i forhold til at udvikle den nødvendige robusthed og styrke det selvværd som skal danne grundlag for resten af den unges tilværelse. Med hjælp fra en dygtig psykolog kan den unge opbygge tillid til eget værd og egne evner, og dermed få nemmere ved at navigere i den svære tilværelse.

Du kan læse mere om psykolog til børn og unge hos Psykolog Mette Ærø på hjemmesiden https://www.aarhus-psykolog.dk/unge 

Flere Nyheder