Populært dansk design

Populært dansk design

december 11, 2019

Efterspurgt dansk design

Langt de fleste danskere kender den ikoniske træabe fra Kay Bojesen samt de mange andre finurlige figurer, der hører under samme brand. Særligt aben har fået særstatus blandt dansk design, og den pynter hjemme i rigtig mange danske og udenlandske hjem. Kay Bojesens håndværk er utvivlsomt blandt det mest efterspurgte danske design. De velkendte træfigurer var i sin tid tænkt som hårdført legetøj til familiens yngste medlemmer. De skulle være have runde former og være rare at røre ved, og de skulle have smilende og venlige udtryk som indbød til leg. I 1930’erne så det første trædyr fra Kay Bojesen dagens lys. Det var en hest, og senere fulgte som bekendt en lang række af både velkendte og mere eksotiske dyr som gravhunden, elefanten og selvfølgelig aben.

Humørfyldt pynt til hjemmet

I dag tænker de færreste på Kay Bojesens berømte figurer som legetøj til børnene. Det er derimod blevet fast inventar i mange hjem, hvor det fungerer som humørfyldt pynt, der kan give lidt ekstra til den øvrige indretning. Blandt de mest populære figurer findes den lille elefant og sangfuglen. Flere af Kay Bojesens figurer er blevet nytænkt og videreudviklet, og i dag findes der et enormt udvalg af de særprægede figurer.

Udvalget tæller både de klassiske træfigurer, farverige fugle, plakater, træbiler og julepynt blandt meget andet, og det hele kan erhverves hos Designklassikershop.dk. Blandt så stort og varieret et udvalg er der med stor sandsynlighed sager at finde til hver en smag, og de mange produkter fra Kay Bojesen er da også populære og helt oplagte gaveidéer. Giv eksempelvis en fin figur til en livets helt store mærkedage som konfirmation, studentergilde eller en rund fødselsdag, så figuren kan minde modtageren om den særlige dag mange år frem i tiden.

Se meget mere til det store udvalg af Kay Bojesen design her:  https://designklassikershop.dk/shop/kay-bojesen-2s1.html