Luft til vand eller luft til luft – hvilken varmepumpe skal jeg vælge

14 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle købe varmepumpe? Så læs med her.

Hvordan vælger jeg den rigtige varmepumpe?

Hvis du er i tvivl om hvilken type varmepumpe som egner sig bedst til opvarmning af din bolig, bør du se på din nuværende varmekilde. Hvis du varmer stuer og værelser op ved hjælp af dyre og ineffektive elektriske varmeovne, vil alternativet til disse være luft til luft varmepumper.

De smarte og moderne – og desuden særdeles drift sikre – varmepumper luft til luft har op til flere fordele. Blandt andet er de langt mere effektive i deres udnyttelse af strømmen når det handler om at producere varme. Det betyder at du kan skære en del mere end blot toppen af dine udgifter til opvarmning af boligen når du bytter de elektriske radiatorer ud med luft / luft varmepumper.

Varmepumpe

Du kan sågar opnå et sundere indeklima med de nyere luft til luft varmepumpe modeller, idet en sådan varmepumpe renser luften gennem særlige filtre så at pollen, støvpartikler og svampesporer forsvinder fra luften i din bolig. Dette har mange fordele, idet du ikke behøver at lufte så meget ud, hvilket især om vinteren reducerer dit forbrug af varme. Og i de varme sommer måneder kan du bruge din luft til luft varmepumpe som air condition anlæg.

Anskaf en luft / vand varmepumpe som alternativ til dit fyr

Er din bolig en af de mange som opvarmes ved hjælp af vand radiatorer, har du mulighed for at udskifte dit slidte olie, pille eller gas fyr med en smart luft / vand varmepumpe.

Også med en varmepumpe luft til vand har du mulighed for at spare mange penge på din varmeregning. Samtidig vil du og din familie kunne nedbringe jeres samlede CO2 aftryk ganske betragteligt ved at skifte til en luft / vand varmepumpe. Og du vil forøge værdien af dit hus hvis dette er udstyret med en luft vand varmepumpe i stedet for et gammelt fyr.

Det københavnsk baserede VVS firma Amalo hjælper gerne med at vælge den rette luft til vand varmepumpe. Du kan læse mere, og kontakte Amalo direkte via hjemmesiden på Amalo.dk.

More articles