Isolering på forskellige områder og med diverse materialer

31 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Man kan have et nok så flot hus, men hvis det ikke er isoleret, så kommer det til at blive dyrt med varmeregningen – og man vil nok stadig opleve at fryse.

Dette gælder især i Danmark og resten af Norden, hvor det kan blive ret køligt.
Det er mere i de sydlige lande, hvor man kan bygge huse af sten, som der kan holde på kulden indenfor, når det er varmt udenfor.

Vi andre heroppe i den kolde afdeling af verden bliver nødt til at isolere med forskellige materialer alt efter, hvad der er tale om for en type isolering, og hvor man skal isolere.

Det vil nok blive svært at sælge et hjem, der ikke er isoleret, fordi man så skal hen at gøre det som noget af det første, når man har købt huset.

Så hvis du ikke allerede har fået indført isolering derhjemme af den rette art endnu, så er det virkelig ved at være på tide.

Hvor skal der isoleres og med hvad?

Men det behøver jo ikke angå ens eget private hjem, hvor man trænger til isolering, det kan jo også være i ens sommerhus, hvor man trænger til at få lavet noget isolering, for selvom man har ild i pejsen, så er det bare ikke helt nok.

Der kan også ske stort tab af varme, når man ikke har isoleret, hvorfor det er en ekstra god idé at isolere, fordi man så kan spare penge på varmeregningen og udnytte varmen bedre.

Isolering kan sådan set også beskytte mod elektricitet og støj, og man skal ikke forveksle de typer af isolering med hinanden, når man udfører dem, hvorfor man da i mange tilfælde også lader kloge fagfolk om at isolere for en.

Desuden skal man jo også have ikke isoleringsmateriale, men også udstyret til at udføre isoleringen.

Flere Nyheder