Hold øje med dine visdomstænder

22 august 2021
Steffen Hansen

Fra du er i starten af tyverne bør du holde øje med dine visdomstænder. De kommer typisk frem i alderen 20 til 27 år, hvor det ikke altid er på en så heldig måde. Her i indlægget kommer vi ind på hvorfor du bør holde øje med dine visdomstænder.

De kan skubbe dine andre tænder

Hvis du er uheldig, så kan du risikere, at de visdomstænder du får skubber dine andre tænder. Derfor kan det resultere i, at du får skæve tænder, eller i værste tilfælde, at du skal have fjernet flere tænder end blot en fjernelse af visdomstænder. Vi anbefaler derfor, at du får tjekket dine visdomstænder hos tandlægen løbende, så du ikke risikerer at stå med en stor regning, hvis de slet ikke kommer ud som håbet.

De kan ligge forkert

En visdomstand kommer ikke nødvendigvis lige op, når den kommer op i dit gebis. Den kan sagtens komme frem, hvor den ligger sidelæns, og derved giver store problemer for dine tænder. Hvis dette er tilfældet, så skal du højst sandsynligt have den eller dem fjernet, ved at få dem rykket eller opereret ud, afhængig af hvad der er muligt.

De kan komme normalt op

Der er selvfølgelig også mulighed for, at de kommer op som de skal. Man hører dog oftest om tænder, som ikke kommer ud som de skal. Når de kommer normalt op kan du stadig mærke smerte, men det er som udgangspunkt blot fordi tænderne skal igennem dit tandkød, og derfor presser sig selv igennem til der er hul. Når du får dine visdomstænder op normalt, så er det vigtigt du sørge for at komme helt ind bagved og børste. Hvis du ikke gør det, så kan du risikere at få hul i visdomstænderne, fordi der kan samles bakterier og skidt, som er svær at fjerne. Med huller i din visdomstand skal den måske fjernes alligevel.

Flere Nyheder