Hjælp din misbrugsramte pårørende med en intervention
Når et menneske udvikler et misbrug, kan man som pårørende føle sig ganske magtesløs. Det kan virke, som om det er ganske umuligt at overbevise den misbrugsramte om, at en behandling kan være nødvendig. Står du i denne situation, kan du med fordel prøve en intervention.
Hvori består en intervention?
Intervention er oprindeligt et begreb, som stammer fra den amerikansk baserede Minnesota model. Minnesota kuren er baseret på det 12 trins program, som er udviklet af AA (Alcoholics Anonymous, eller Anonyme Alkoholikere, som det hedder på dansk). Her udgør interventionen det afgørende skridt, som skal til for at motivere den misbrugsramte person for at gå i behandling.
Intervention er engelsk og betyder indgriben – og det er lige præcis det, der sker. De pårørende til den alkoholiserede eller på anden måde misbrugsramte person træder sammen i karakter og griber ind over for misbruget, idet de udnytter styrken og effektiviteten ved fællesskabet.
Det kan nemlig godt være rigtig svært for et enkelt menneske at motivere en misbrugsramt til at gøre noget ved sit problem. Vedkommende vil typisk reagere med afvisning og vrede, og det kan være pinefuldt at stå alene med. samtidig er misbrugere verdensmestre i at manipulere andre mennesker og at spille dem ud imod hinanden. Ved at foranstalte en intervention, hvor alle de berørte parter er samlet omkring et fælles mål, nemlig at få den misbrugsramte til at tage imod et tilbud om behandling, bortfalder denne mulighed.
Intervention er således den mest effektive måde, hvorpå man kan overbevise en misbruger om at afvænning og misbrugsbehandling er vejen frem.
Få hjælp til at arrangere en intervention
Et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Søby Park kan hjælpe dig med at foranstalte en effektiv intervention – og, hvad der er mindst lige så vigtigt, med en efterfølgende handleplan, inklusive en misbrugsbehandling. Du kan læse mere på behandlingscentersoebypark.dk