Har dit krancertifikat de rette specifikationer?

10 May 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er mange steder, hvor man kan tage et krancertifikat, og det kan man blandt andet gøre hos: https://www.eucsyd.dk/amu-efteruddannelse/kursusoversigt/transport/

Det hed måske ikke lige sådan, eller det fandtes ikke, da du skulle bruge et certifikat i sin tid, så det sted, du tog det fra, findes slet ikke mere.

Faktisk var det ikke et krav på samme måde, som det er nu, så efter du havde været i branchen i mange år, blev du bedt om at tage et, selvom du havde lært at køre med truck og var bedre end dem, som der allerede havde fået et, men de havde bare taget det for nyligt.

De andre på arbejdspladsen grinede også lidt ad situationen, men krav er jo krav, så der var ikke andet for, end at du måtte tage det.

Men sådan nogle krancertifikater kan også være meget forskellige fra sted til sted, hvor man har taget det, for det kan også været et, man har erhvervet sig i udlandet.

Krancertifikat

Du skal ligge inde med det rette krancertifikat

Det er meget forskelligt, hvordan sådan et certifikat kan se ud på sit indhold alt efter, hvor du har taget det, så du er nødt til at være sikker på, at du er dækket ind med de rette specifikationer, hvor du skal til at bruge det.

Det er jo ikke heldigt, hvis det slet ikke kan fungere i længden for dig, og du derfor skal hen at tage et nyt senere.

Men det kan også bare være, at det er så lang tid siden, at du fik det her certifikat, at det slet ikke lever op til de krav, som der er kommet til senere.

Og det er jo ens eget ansvar at sørge for, man stadig ligger inde med et krancertifikat, der stadigvæk er gangbart og kan bruges i de rette sammenhænge.

More articles