Global News er alle vegne nu om stunder!

26 november 2019
Anders Lundtang Hansen
Global News er alle vegne nu om stunder!

Tænk sig i gamle dage, da man skulle have nyheder om noget, der sket omme på den anden side af kloden.

Så var man nødt til at vente, før nogen kunne sende breve eller telegrammer hjem, og skulle man have det fulde udbytte af nyheden, så måtte man vente med, at nyhedsinformanten kom hjem og fortalte videre, for det var kraftigt begrænset, hvor godt noget blevet kommunikeret ad den vej.

Selv da man kom længere og videre frem med teknologien, så var det ofte også et spørgsmål om tolkninger af nyhederne, fordi de skulle gennem så mange informanter og forklaringer, før de endelig så dagens lyd i trykte sager såsom aviser – hvorfor afsenderen måske til den tid ikke kunne genkende nyheden.

Desto kortere afstand og færre led, der var mellem afsender og modtager, desto mere sikker kunne man være på, at der ikke var blevet sket forandringer med den her nyhed – ligesom den kendte historie om fjeren, der blev til fem høns.

For bare cirka 20 år siden var man stadig nødt til at vente på, at nyhederne blev sendt hjem fra udlandet og endte i trykken, TV’et eller radioen på den ene eller anden måde – og når man så hørte nyheden, så var den måske allerede blevet forældet, og der var sket noget nyt i sagen.

Men det var stadig den hurtigste måde at få nyheder på dengang.

Når man så nu om dage vil blive klog på, hvad der findes af Black Friday tilbud, så er det bare med at klikke ind på hjemmesider, der giver dig nyheder om verden og det lokale på både dansk, engelsk og videre – og nogle gange kan ens internetbrowser endda oversætte indholdet for en.

Der er på den måde kommet kortere afstand mellem modtager og sender, og modtageren ved, at tingene er så aktuelle, at det kun ville kunne gå hurtigere, hvis de opsøgte nyheden selv.

Flere Nyheder