Chili con carne – hurtig mad til hele familien

06 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Når den kolde periode nærmer sig er det tid til varme retter. Det gør heller ikke noget at aftensmaden er lidt tungere og mætter lidt mere end i de lune sommer måneder. Varm og nærende mad er hyggelig og trygheds skabende når minus graderne sætter ind. Når hele familien kan samles om bordet i mørkningen og nyde et måltid hjemmelavet mad styrkes sammenholdet samtidig med at alle får god næring i maven. Og så sover man bare endnu bedre når aftensmaden ligger lidt tungt.

Chili Con Carne – nem, billig og sund aftensmad

En af de store fordele ved de tunge og enkle vinter retter er at mange af dem kan laves i større mængder og så gemmes i køleskabet eller i fryseren. På den måde har man mad til flere måltider, hvilket sparer tid på de dage hvor man måske har ekstra travlt.

Et eksempel på en ret som egner sig glimrende til at gemme er Chili Con Carne. Chili Con Carne er gået hen og blevet en moderne klassiker i det danske køkken. Den danske version af Chili Con Carne er en moderet version af det meksikanske forlæg – knap så stærk og krydret, så den passer til selv de mest sarte ganer.

Det er nemt at tilberede Chili Con Carne – du skal faktisk gøre dig utroligt meget umage førend din Chili Con Carne mislykkes. Ingredienslisten er enkel, og består af råvarer og krydderier som du kan finde i dit nærmeste supermarked. Du skal således ikke i alle mulige special forretninger for at købe ind til en omgang Chili Con Carne. Det samme gælder for de køkkenredskaber som skal anvendes. Er du i besiddelse af en kniv, et skærebræt og en stor, tykbundet gryde har du faktisk hvad du skal bruge til at lave Chili Con Carne.

Find den fulde opskrift på Chili Con Carne, på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/10355/chili-con-carne 

More articles