Alkoholrådgivning kan være mange ting

15 April 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du tror, at denne artikel henvender sig til dig, der ønsker råd og vejledning til, hvordan og hvornår du skal købe alkohol til særlige lejligheder og sammensætninger, så bliver du skuffet.

Heri skal vi beskæftige os med det stik modsatte: Afholdenhed.

Faktisk af den type, som kan betyde, at man aldrig rører alkohol igen.

Det kan lyde som galimatias for visse personer i deres ører, men det er formentlig også de samme mennesker, som kan finde ud af at kontrollere deres alkoholindtog.
Det er desværre ikke sådan, landet ligger for alle mennesker og specielt da ikke herhjemme, hvor rigtig mange danskerne lider af et alkoholmisbrug, og rigtig mange af disse går ubehandlede hen.

Derfor er det vigtigt at få den rette Alkoholrådgivning til, hvordan man ikke falder i igen, så man ender med (igen) at ødelægge ens liv med alkoholisme.

De er ofte professionelle konsulenter og behandlere, der kommer med denne alkoholrådgivning, da de har viden, uddannelse og erfaring med, hvordan man bedst muligt rådgiver og håndterer misbrugeres sindelag.

Ikke to misbrugere er ens, og alkoholismen kan afstedkomme af vidt forskellige ting, men der er alligevel nogle mønstre, der går igen, som alkoholrådgiverne kan bruge til at guide individet med problemet videre, når man er under behandling det ene eller andet sted på en given måde.

Alkoholrådgivning kan også være, når man kommer ud på den anden side af behandlingen og forsøger at vedligeholde den sobre sti. Specielt i starten kan dette være svært, så man deltager i en del AA-møder, hvor man kan få en lignende, hvis ikke lige så god, alkoholrådgivning.

Alkoholrådgivningen behøver ikke komme fra den professionelle kant, selvom den er mest myndig og mest retvisende. Rådgivningen kan også være i form af venner eller bekendte, der kommer med velmenende forslag og råd til, hvordan man holder sig fra flasken – måske har de erfaring med den slags selv.

 

More articles