Sådan gør du brug af håndværkerfradraget
I Danmark er det muligt at få et lille skattefradrag, hvis man som privatperson hyrer en håndværkervirksomhed til at udføre en opgave på ens bolig eller fritidshus. Det kalder vi håndværkerfradrag. Det fungerer sådan i praksis, at når du vælger at benytte dig af et dansk CVR-registreret håndværkervirksomhed, kan du få det udbetalt gennem et højere fradrag på din lønseddel. Det kan f.eks. være når du skal bruge en tømrer, snedker, murer eller anden håndværker til at udbedre en skade, eller hvis du skal have bygget noget nyt.
Det samme gælder for serviceydelser. Det kan f.eks. være, hvis du ønsker at hyre et professionelt rengøringsfirma eller en vinduespudser. Du kan også gøre brug af det, hvis du skal have passet dine børn eller, hvis du skal have lavet noget havearbejdet. Det vigtigste er, at du får fremsendt en elektronisk faktura, som du kan bruge som dokumentation for det udførte arbejde.
Hvad dækker håndværkerfradraget?
Når du får udført en opgave eller et projekt, skal du være opmærksom på, at det kun er arbejdslønnen inklusiv moms der bliver dækket af håndværkerfradraget. Det vil sige, at du ikke får rabatten eller fradraget med materialer eller andet du får leveret i forbindelse med det udførte arbejde. Hvis du f.eks. skal have sat nye vinduer i din bolig, vil håndværkerfradraget kun dække de arbejdstimer der bliver brugt på at montere vinduerne. Selve vinduerne kan ikke medregnes i håndværkerfradraget.
Hvor meget kan du forvente at få i håndværkerfradrag på den aktuelle opgave?
Er du nysgerrig på, hvor meget du kan få i håndværkerfradrag på den aktuelle opgave, er der naturligvis mulighed for at beregne det. Det kræver først og fremmest, at du har et tilbud at gå ud fra. Hvis du ønsker hjælp til, hvordan du beregner et håndværkerfradrag, kan du med fordel læse mere her hos https://husblog.dk/saadan-beregner-du-dit-haandvaerkerfradrag/.