Spar på varmen med nye vinduer – lån til istandsættelse

11 May 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis du går med planer om at istandsættelse din bolig, kan det være en god ide at starte med de områder, der kan spare dig for mange penge på den lange bane. F.eks. isolering og nye vinduer. Et par nye vinduer kan være tjent ind på få år i forhold til en mindre varme regning og de holder i over 30 år.

Det betyder at du med fordel kan tage et lån til istandsættelse eller udskiftelse af dine vinduer. Inden du låner er det en god ide at starte med at undersøge lånemarkedet så du ikke ender med at sige ja tak til det forkerte og ender med at skulle betale for meget i renter og gebyrer. 

Brug sammenligningssiderne, når du skal vælge lån

Det kan være svært at overskue og finde det rigtige lån og derfor kan du med fordel bruge en af de sammenligningssider der findes på internettet. De hjælper dig gratis med at finde 3 online banker du kan ansøge. Fordelen ved at ansøge flere lån er at du får et overblik over omkostningerne ved at låne. Det vil hjælpe dig til at finde ud af hvad det koster at låne til vinduerne og hvor hurtigt de har tjent sig ind igen.  

Det er vigtigt at det er lån du kan sammenligne og det sikre sammenligningssiderne. Det er ÅOP, rentesatsen, evt. gebyr og tilbagebetalingsbetingelserne. Hvis du ikke kan betale lånet tilbage før tid, bør du som udgangspunkt takke nej tak til det lån. 

Du kan også undersøge om butikken du planlægger at købe dine vinduer og andre materialer tilbyder en form for finansering. Mange butikker har lavet en aftale med en online bank. Ofte er disse lån både rente og gebyrfrie. Det er en billig måde at låne på, forudsat at man betaler sine afdrag til tiden. Der betales høje strafgebyr ved at betale for sent.

More articles