Hvad er en dagcreme?

12 April 2021
Astrid Pedersen

En dagcreme er, som navnet måske nok antyder, en creme som er velegnet til at bruge i dagtimerne. I modsætning til en natcreme, som ofte er meget fed og nærende, vil en dagcreme typisk være let i konsistensen.

Det betyder at du kan bruge din dagcreme hele dagen lang uden at huden føles fedtet. Og så vil du kunne bruge din dagcreme inden under din makeup uden at huden bliver kapslet inde, eller uden at makeuppen smelter på grund af olie indholdet i din dagcreme.

Dagcreme med solbeskyttelse – når du vil undgå solskadet hud

En af de største miljø faktorer når det handler om hurtig ældning af huden er sollys. Selv om solens UV lys har mange gode egenskaber – de sørger for eksempel for at huden danner det vigtige D vitamin – er de skarpe stråler også særdeles skadelige.

Daglig udsættelse for sollys kan ælde huden før tid. Lyset nedbryder nemlig collagen i huden og forårsager samtidig hyper pigmentering. Dette betyder at du kan få både slap, rynket og plettet hud hvilket kan få dig til at se ældre ud end du er. Og så er det almindeligt kendt at UV lys i større mængder over længere tid er årsag til dødelig hudkræft.

Derfor er det en god idé at vælge en dagcreme med en UV beskyttelsesfaktor på mindst 30. på den måde behøver du ikke at skulle bekymre dig om at tilbringe tid i solen hver dag, for eksempel på din vej til og fra arbejde. Dyrker du solbadning bør du dog beskytte ansigtet med en hat eller en solskærm samt en rigtig solcreme med en beskyttelses faktor på 50 eller derover.

Find den bedste dagcreme

Hvis du leder efter en god dagcreme kan du med fordel klikke ind og læse aktuelle anmeldelser af dagcremer på markedet hos Danish Bodycare – læs mere på danishbodycare.dk.

More articles