3 ting du skal opbevare tørt

28 januar 2022
Steffen Petersen

editorial

Er du i tvivl om, hvordan du skal opbevare forskellige ting, så de holder i så lang tid som muligt? Hvis ja, så frygt ej. Vi har lavet en liste med tre ting, du skal opbevare tørt. Alle disse ting kan du opbevare på et tørlager, hvis du ikke selv har plads. Læs med her, hvis du vil vide mere. 

tørlager

Mad

Alt mad, du normalt ikke finder køledisken i supermarkedet, skal opbevares tørt. Dette gælder blandt andet konserves, mel, krydderier og slik. Disse varer kan holde sig i meget langt tid, selv uden kulde. Lad dem derfor bare stå i skabet uden dårlig samvittighed eller frygt for, at det bliver dårligt efter få dage. Opbevar dit mad i lukkede skabe og skuffer, og hold indpakningen væk fra steder, hvor der især kan blive fugtigt, for eksempel tæt på håndvasken.  

Møbler

Hvis du sælger eller indkøber møbler, så ved du nok også at disse skal holdes tørt. Fugt kan give bakterier frit spil til at lege rundt. Især hvis det er møbler af stof eller med puder. Sørg derfor for, at få fjernet alt fugt, så dine møbler ikke tager skade, eller går i stykker efter kort tid på grund af svamp. Opbevar derfor dine møbler på et sted, eller i et rum, hvor der ikke er fugtigt. Hvis det er derhjemme, så sørg for, at der ikke er vandskade, og få det fikset, hvis dette er tilfældet. 

Tøj

Tøj skal heller ikke opbevares, hvor der er fugtigt. Det kan begynde at lugte dårligt, og så tager tøjet også en del skade, da der kan komme mug og svamp i tøjet. Bakterier trives bedst i fugtige miljøer. Sørg derfor for at opbevare dit tøj et tørt sted, for eksempel i skabet eller i skuffer. Du skal også sørge for, at rummet, hvor du opbevarer tøjet heller ikke er fugtigt, eller har ting, der kan skabe fugt. 

Flere Nyheder