Skift din gamle plæneklipper ud med en robotplæneklipper

27 December 2020
Astrid Pedersen

Er du træt af at skubbe din gamle stinkende og larmende plæneklipper rundt i din have flere timer hver uge? Så er der gode nyheder. Den irriterende og trælse tjans med græsslåning, som jo skal udføres hvis man ønsker sig en smuk og veltrimmet plæne, kan snildt udføres af en robotplæneklipper.

Med en moderne robotplæneklipper behøver du ikke at løfte en finger i forbindelse med græsslåning. Motoren i en robotplæneklipper kører på batteri hvilket betyder at du kan glemme alt om benzin os og larm. Og du behøver faktisk slet ikke at være hjemme når din robotplæneklipper er i aktion – den kan nemlig sagtens selv finde ud af at slå plænen uden din medvirken.

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg skifter til en robotplæneklipper?

Selv om en robotplæneklipper er tæt på fuld automatisk skal du dog stadig udføre et par indledende øvelser inden du kan sende din robotplæneklipper på arbejde. Du skal først og fremmest sørge for at få monteret eller nedfræset kanttråd til robotplæneklipper.

Kanttråden er et kabel som fortæller din robotplæneklipper at den ikke må køre længere, og bruges til at afskærme såvel kanten af plænen som bede, stensætninger, stier og havedamme. Med korrekt nedlagt eller monteret kanttråd til robotplæneklipper sikrer du at din robotplæneklipper ikke stikker af hjemmefra, ødelægger dine bede eller kommer af dage i din havedam.

Du kan vælge at montere kanttråd til robotplæneklipper i højde med plænen, eller du kan få udført nedlægning af robotplæneklipper kanttråd ved et professionelt firma. Den sidste model kan klart anbefales da kanttråden således bliver hvor den skal og du slipper for de æstetiske gener ved synlig kanttråd til robotplæneklipper over jorden.

Der ud over skal du have programmeret din plæneklipper til at klippe plænen i den rette højde, og i de intervaller du ønsker. Læs mere om robotplæneklippere på husblog.dk

More articles