Kan du trygt låne penge online?

12 januar 2021
Camilla Skøtt

Har du også hørt de mange forfærdelige historier om hurtige online lån, og er du nu en smule i tvivl om, hvor vidt det på nogen måde er sikkert at gøre det? Så læs med her, hvor vi dykker lidt ned i emnet.

Er det sikkert at låne penge online? Det er et spørgsmål, der har flere forskellige svar; det kan være ganske sikkert og ufarligt, men det kan også være dumt og formålsløst. Sidstnævnte form for lån kigger vi ikke på, men vi forklarer dig, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil vide, om et lån er godt eller ej.

Du kan også læse mere på denne side, hvis du er nysgerrig på online lån: https://ehandelsblog.dk/onlinebanker-er-nemme-og-sikre-at-laane-hos/

Hvornår er det sikkert at låne penge på nettet?

Som udgangspunkt er det som regel sikkert nok at låne penge på nettet, men hvis du ikke kigger dig godt for, kan du risikere at blive fanget af ågerrenter, og så kan det være svært at komme af med lånet igen. Der er derfor nogle helt basal ting, du skal kigge på, hvis du overvejer et lån – og det gælder faktisk uanset om det er i banken eller på nettet:

Renten. Renten er essentiel, fordi den fortæller noget om, hvor mange penge du skal betale tilbage udover de penge, du rent faktisk låner.

Løbetiden. Løbetiden beskriver, hvor lang tid du har til at betale lånet tilbage i.

ÅOP. Denne post er måske den vigtigste; den beskriver de samlede omkostninger ved at optage lånet per år, og det er det tal, du skal bruge, hvis du vil sammenligne lån på tværs.

Tilbagebetalingsbeløb. Hvis du vil vide, hvor mange penge du kommer til at betale tilbage i det samlede billede, skal du kigge på tilbagebetalingsbeløbet – den er god at bruge, hvis du vil have et hurtigt overblik.

Flere Nyheder