Et lykken gjort ved at blive ansat ved et arkitektfirma eller danne sit eget?

19 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er ikke let at blive uddannet arkitekt, og det er om muligt endnu mere besværligt at blive autodidakt på den måde eller komme i mesterlære og så bevise, at man har værdi nok til at være i branchen og måske endda blive anerkendt.

Nu er det de færreste, der ender med at blive berømte efter deres død, men derfor er der stadig stor konkurrence i den branche, og man efterlader jo sig trods alt nogle konstruktioner, der om muligt vil komme til at stå i mange år efter, at man er død – måske endda flere hundrede år, fordi bygningerne bliver fredede.

Der skal lægges hårdt arbejde i at blive arkitekt, da man skal bruge megen tid på studierne, og måske skal man også have et relevant studiejob og meget andet, så det kommer på bekostning af ens fritid, venner og familie.

Er livet i et arkitektfirma dét værd?

Derfor ender det jo lidt med at blive ens liv og tilværelse at være i dette arkitektfirma, hvor man måske kan blive ansat hos https://tnchuse.dk/ , eller man danner ens eget.

Det sidste valg betyder nok, at man ender med at bruge mange vågne timer på det, da man så også driver en virksomhed og vil have den til at ekspandere.

Det har man altid drømt om at kunne, og det kan man nu, men var det så besværet værd?

Man føler jo tilfredshed ved at være arkitekt, men der er også gået meget tabt i samme forbindelse, hvor man måske ikke fik brugt tid på en kæreste, dukkede op til en begravelse eller stiftede familie i god nok tid.

Det hele kører efter et skema, men ens venner er imponeret over en, men det er ikke dem, der skal leve dit liv til hverdag.

Det er heldigvis aldrig for sent at skifte retning i livet!

Flere Nyheder